Atelierul de lucru: ”Implementarea proiectului REVOCC timp de 2 ani – realizări și perspective”

Atelierul de lucru: ”Implementarea proiectului REVOCC timp de 2 ani – realizări și perspective”

În perioada aprilie-mai a fost realizată o evaluare externă după 2 ani de implementare a proiectului REVOCC. Proiectul este implementat de către CEDA în parteneriat cu ANOFM, Ministerul Educației și finanțat de „Agenția Austriacă pentru Dezvoltare” (ADA).

 

Timp de 2 ani au fost realizate mai multe lucruri importante:

 

– Elaborat, aprobat și editat un curriculum la modulul ”Dezvoltarea personală și proiectarea carierei” pentru clasele V-XII.

– Elaborate și editate materiale pentru elevi și profesori la modulul ”Dezvoltarea personală și proiectarea carierei” pentru clasele V-XII, în cadrul disciplinei Educație Civică.

– Elaborate și editate materiale pentru diriginți la modulul ”Dezvoltarea personală și proiectarea carierei” pentru clasele V-XII.

– Elaborat, aprobat și editat un curriculum la modulul separat ”Dezvoltarea personală și proiectarea carierei” pentru elevii din Școlile Profesionale, Colegii și Centre de Excelență.

– Elaborate și editate materiale pentru elevi și profesori la modulul ”Dezvoltarea personală și proiectarea carierei”.

– Elaborate și editate materiale pentru diriginți la modulul ”Dezvoltarea personală și proiectarea carierei”.

– Implementarea modulului în toate instituțiile de învățământ în anul de studii 2016-2017.

– 86 de instituții de învățământ profesional.

– 1 350 de licee și gimnazii.

– Deschise și dotate 3 Centre de Ghidare în Carieră la Soroca, Cahul și Chișinău.

– Formate cadrele din Centrele de Ghidare în Carieră.

– Organizată o Școală de Vară pentru 60 de fete lidere.

– Organizate mese rotunde, ateliere de lucru.

 

Invitați la eveniment sunt reprezentanții ai ADA, ME, CEDA, ANOFM, direcțiilor de învățământ, profesorii din școlile pilot, angajații Centrelor de Ghidare în Carieră etc.

 

Proiectul „Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră (REVOCC), a derulat în decembrie 2014 și continuă până la 30 noiembrie 2017. Scopul lui este îmbunătățirea imagini învățământului profesional tehnic secundar din Republica Moldova prin reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră a elevilor din Învățământul Secundar General și Profesional Tehnic Secundar.

 

Obiectivele Proiectului sunt:

 

– Corelarea sistemului educațional cu cererea de pe piața forței de muncă, pentru a spori gradul de angajare și productivitatea muncii.

– Dezvoltarea capacității instituțiilor de învățământ secundar și profesional tehnic secundar şi a ANOFM, de a oferi servicii incluzive de orientare profesională și consiliere în carieră tinerilor pentru a susține integrarea lor socio-economică și educațională.