La Soroca a avut loc, în premieră, Forumul Profesiilor: «O carieră de succes acasă»

  • October 13, 2017 10:00am - 05:00pm
  • Liceul Constantin Stere

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a organizat prima ediție a Forumului Profesiilor «O carieră de succes acasă» în zona de Nord. Evenimentul se desfășoară, pe 13-14 octombrie 2017, la Soroca și este organizat cu suportul Agenției pentru Dezvoltare din Austria (ADA).

Astfel, în cadrul Forumului, pe 13 octombrie 2017, la Liceul Teoretic ”Constantin Stere”, din Soroca a avut loc Masa Rotundă cu genericul “Ghidarea în carieră a tinerilor –  provocări și perspective”. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, instituțiilor educaționale, Direcției Educație Soroca, ai administrației publice locale, agenți economici, ONG-uri, mass-media. Participanții vor împărtăși experiența în domeniul ghidării în carieră și vor discuta acțiuni de perspectivă în domeniul ghidarea în carieră a tinerilor.

De asemenea, pe 14 octombrie 2017, Forumul Regional al Profesiilor a continuat la Liceul Teoretic ”Constantin Stere”cu un eveniment dedicat elevilor din clasele absolvente din Nordul Republicii Moldova, a tinerilor din centrele de excelență și școlile profesionale din regiune. Circa 100 de tineri din Nordul țării au participat la un training cu oameni de afaceri și profesioniști în construirea carierei. Tinerii au fost implicați şi în ateliere de lucru privind ghidarea în carieră și vor dezvolta abilități de elaborare a unui CV, de negociere a salariului, de avansare în carieră, etc.

Totodată, în cadrul proiectului a fost editată o broșură pentru tineri, cu slogonalul «Ghidul viitorului angajat: pentru o carieră de succes acasă». Ghidul a fost tipărit într-un tiraj de 1000 de exemplare și conține informații utile despre elaborarea unui CV; lista târgurilor de carieră din Republica Moldova; site-urile de angajare, dar și informații despre locurile de muncă vacante, înregistrate la ANOFM. Broșura este distribuită gratuit participanților la Forumul Profesiilor și poate fi găsită pe situl www.ceda.md.

Evenimentul de la Soroca este primul dintr-un șir mai larg de manifestații similare. Forumul Profesiilor a fost organizat la Cahul (cuprinzând localitățile din Sudul țării) și urmează să fie organizat ulterior la Chișinău (localitățile din Centrul țării).

Forumul Profesiilor este organizat în cadrul proiectului “Reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră – REVOCC”, implementat de CEDA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, ANOFM, cu suportul financiar al Agenției de Dezvoltare din Austria. Proiectul a derulat în decembrie 2014 și continuă până la 30 noiembrie 2017.  Scopul lui este îmbunătățirea imaginii învățământului profesional tehnic secundar din Republica Moldova prin reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră a elevilor din învățământul secundar general şi profesional tehnic secundar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

User Login