În toiul primăverii CEDA culege roadele proiectului REVOCC ll

În toiul primăverii CEDA culege roadele proiectului REVOCC ll

Prezentăm cu mult fast și mândrie realizările impunătoare atinse în cadrul Conferinței finale de totalizare și promovare a rezultatelor proiectului REVOCC ll „O Carieră de Succes acasă. Abordarea sistemică a educației pentru carieră”.

Considerație și mulțumiri partenerilor proiectului pentru conjugarea eforturilor în domeniul sporirii calității serviciilor de ghidare în carieră, intervențiilor sistemice în educația pentru carieră și susținerea tinerilor pentru realizarea unei cariere de succes acasă.
Corelarea sistemului educațional cu piața muncii oferă mai multe șanse tinerilor să îmbrățișeze o profesie care îi va ajuta nu doar să-și câștige existența, dar și care îi va face fericiți.

Dezvoltarea competențelor cadrelor didactice din IÎPT privind ghidarea în carieră a elevilor, dezvoltarea profesională a angajaților ANOFM pentru a presta servicii de ghidare în carieră, instruirile și școlile de vară care au mizat pe dezvoltarea leadershipului și spiritului antreprenorial, elaborarea curriculumui și materialelor de suport la „Managementul Cariere”, dezvoltarea abilităților profesionale în cadrul master-classurilor și internshipurilor, reprezintă doar câteva din activitățile proiectului care contribuie la alegerea de către tineri a unui traseu profesional și o carieră de succes.

Proiectul ”Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră II”, (REVOCC II), a fost implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC) și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cu suportul Austrian Development Agency (ADA) din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC)