Vă invităm la forul meseriilor şi târgul locurilor de muncă pe 27-28 mai 2016, Palatul Republicii

Vă invităm la forul meseriilor şi târgul locurilor de muncă pe 27-28 mai 2016, Palatul Republicii

În perioada 27-28 mai 2016 se va desfășura a VI-a ediție a Forului Meseriilor / Profesiilor în cadrul căruia se va desfășura Târgul Locurilor de Muncă pentru Tineret, eveniment organizat la inițiativa Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Educației și Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri.

 

Forul Meseriilor / profesiilor și Târgul Locurilor de Muncă pentru Tineret este destinat absolvenților liceelor și gimnaziilor, tinerilor care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

 

Evenimentul va oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu instituțiile de învățământ, cu posibilitățile de însușire a unei profesii, meserii, specialități, de a cunoaște angajatori din diferite domenii de activitate, de a negocia jobul potrivit, precum și de a se informa despre situația actuală a pieței muncii. De asemenea, evenimentul va consolida legătura instituțiilor de învățământ cu piața muncii și va promova incluziunea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.

 

Programul evenimentului va cuprinde: ofertele instituțiilor de învățământ (orientarea în lumea specialităților/profesiilor/meseriilor), ofertele angajatorilor (prezentarea ofertelor de muncă libere, discuții și negocierea cu agenții economici privind ocuparea unui loc de muncă, aplicarea CV-lor la angajatori), oportunități de deschidere a unei afaceri, seminare, training-uri, dezbateri tematice. Participanții la eveniment, vor avea posibilitatea să-și identifice domeniile prioritare de interes profesional, fiind ghidați în carieră de către experți în domeniu.

 

Tradițional, reprezentanții Cancelariei de Stat vor promova informația cu privire la funcțiile publice vacante și cadrul legal de încadrare în serviciul public, iar reprezentanții Inspectoratului de Stat al Muncii vor oferi solicitanților consultanță și informații juridice în domeniul muncii.

 

Peste 30 instituții de învățământ, peste 30 companii şi întreprinderi angajatoare, ONG-uri şi autorități publice care au anunțat participarea, prin eforturi comune, vor face ca Forul meseriilor/profesiilor și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret să devină o platformă deschisă de comunicare, informare şi consultanță.

 

Ușile Forului meseriilor/profesiilor şi Târgului locurilor de muncă pentru Tineret vor fi deschise pentru vizitatori în perioada: 27 mai 2016, între orele 10:00 – 17:00 și 28 mai 2016, orele 10:00-15:00, Palatul Republicii, mun. Chişinău, str. Maria Cebotari, 16.

 

Parteneri: Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova, SOIR Moldova, Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, Asociația Copiilor Surzi din Moldova, Centrul de Dezvoltare a Carierei SYSLAB, Consiliul Național al Tineretului din Moldova.

 

Important!

 

În perioada 27 – 31 mai 2016, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza și Târgul online al Locurilor de Muncă, ediția a IX-a, cu tematica Locuri de Muncă pentru Tineret. Târgul on-line va fi disponibil pe platforma www.e-angajare.md.

Informalii suplimentare puteți obține la Centrul de Apel – Piața Muncii, tel. 080 001 000, apel gratuit din orice localitate a Republicii Moldova (orele de lucru 8:30-15:30, de luni până vineri).