În cazul acumulării unui număr egal de puncte, vor avea prioritate propunerile de proiect care integrează aceste aspecte.
Sunt considerate ca și contribuție proprie: costurile forței de muncă angajate, valoarea muncii proprii, valoarea echipamentului și utilajului propriu, valoarea imobilului în care se vor desfășura activitățile etc.
IÎPT care practică învățământul dual sunt avantajate, dar nu este o condiție obligatorie de participare în cadrul proiectului. Pot participa toate IÎPT publice. Cea mai bună propunere va fi evaluată și selectată de o Comisie ținând cont de punctajul acumulat.
Dezvoltarea și extinderea cursurilor de formare profesională sunt eligibile ca propuneri de proiect din Componenta A, dacă acestea corespunde necesităților angajaților din sectorul privat.
Proiectul CREATIVO încearcă să dezvolte perspective antreprenoriale și de aceea se adresează și încurajează parteneriatele dintre IÎPT și mediul de afaceri privat. Proiectul CREATIVO nu se adresează companiilor de stat.
Pentru componenta A nu este obligatorie implicarea elevilor, dar ei sunt beneficiari indirecți ai rezultatelor obținute de IÎPT în urma implementării proiectului. Totuși, este obligatorie implicarea elevilor pentru Componenta B (activități antreprenoriale), în cadrul cărora elevii pot fi incluși în activități de producere, promovare, design, identificare clienți, etc.
Reparația unei încăperi nu reprezintă obiectivul proiectului. Totodată, aplicatul poate justifica efectuarea lucrărilor cu respectarea principiului cost-beneficiu. Costul lucrărilor de reparație pot fi incluse în contribuția proprie a IÎPT cât și contribuția partenerilor din sectorul privat. Comisia de selecție și evaluare va analiza fiecare caz în parte.
Va trebui de definit foarte clar propunerea de proiect astfel încât să fie menționați potențialii clienți / beneficiari care vor fi propuși. Parteneriatele cu agenții economici vor putea contribui la promovarea activității antreprenoriale dezvoltate în cadrul proiectului.
Dacă activitățile contribuie/duc la atingerea obiectivelor proiectului/ respectă planul de afaceri (extinderea și dezvoltarea afacerii), raportul cost-beneficiu atunci propunerea de proiect este eligibilă în cadrul Componentei B (activități antreprenoriale).
Acest lucru este posibil. În funcție de cum vedeți Dvs. extinderea și/sau dezvoltarea activităților pe care le desfășurați în prezent, puteți merge pe Componenta A sau pe Componenta B.
Doar o componentă va putea fi susținută în cadrul Proiectului CREATIVO.
Decizia privind durata sau numărul de beneficiari ai cursurilor le aparține IÎPT, în funcție de fiecare propunere de proiect în parte.
IÎPT selectate vor încheia parteneriate de colaborare cu companii private pentru livrarea cursurilor de formare, deci durata implementării proiectului va ține cont de nevoile și înțelegerea cu partenerii din mediul privat și va respecta principiul cost-beneficiu.