Proiectul CREATIVO II își propune să promoveze măsuri proactive pentru a dezvolta și a promova activități antreprenoriale în concordanță și ca răspuns la cerințele pieței muncii și cu scopul de a sprijini inițiativele antreprenoriale dezvoltate în instituțiile de ÎPT.
Scopul proiectului: Tinerii și adulții își îmbunătățesc angajabilitatea datorită educației și formării vocaționale relevante.
Obiectivul general: În parteneriat cu Centrele de Excelență se va oferi asistență calificată în lansarea și furnizarea a activităților antreprenoriale, fie cursuri de FC, fie activități antreprenoriale clasice pentru instituțiile de ÎPT.
Proiectul va continua să sprijine instituțiile partenere de ÎPT în dezvoltarea și oferirea de cursuri de formare continuă orientate spre cerere, servicii și/sau produse adaptate nevoilor specifice ale companiilor private și clienților individuali. Adoptând o gândire antreprenorială, aceste instituții își vor ajusta ofertele pentru a asigura relevanța și atractivitatea pentru cererea parvenită din piață. Pentru a asigura continuitatea din prima faza a proiectului CREATIVO , CEDA va oferi suport pentru patru Centre de Excelență (CEC – Centrul de Excelență în Construcții; CEHTA – Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul; CET – Centrul de Excelență în Transporturi; CEVV – Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație) care vor acționa ca facilitatori de sistem și centre de resurse pentru dezvoltarea și lansarea activităților antreprenoriale
Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri – CEDA anunță înscrierea la concursul de selectare a opt Instituții de Învățământ Profesional Tehnic.
Concursul este organizat în cadrul proiectului CREATIVO II implementat cu suportul Fundației Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în numele Guvernului Elveției fiind derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.
În cadrul proiectului pot aplica Instituțiile de Învățământ Profesional Tehnic care vor respecta a următoarele 2 condiții:
– sunt arondate/partenere unui din următoarele Centre de Excelență: CEC – Centrul de Excelență în Construcții; CEHTA – Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul; CET – Centrul de Excelență în Transporturi; CEVV – Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație.
– propun 2-3 idei pentru activități antreprenoriale. Ulterior va fi selectată cea mai bună idee de activitate antreprenorială, care poate fi dezvoltată și va contribui la dezvoltarea strategică a instituției dvs;
Încurajăm IÎPT interesate să completeze FORMULARUL DE APLICARE data de 7 octombrie 2024 și să-l expedieze la adresa de e-mail: oficiu@ceda.md , nvartic@ceda.md
IÎPT selectate vor beneficia de o serie de capacitări în domeniile managementului, promovării și comunicării, lider-ismului antreprenorial, planificării strategice, mecanismelor financiare, colectării de fonduri și precum și sustenabilității. Acestea își vor dezvolta competențele și abilitățile antreprenoriale, vor învăța să planifice o afacere și vor primi asistență pentru elaborarea unui plan de afaceri.
Inițiativele de dezvoltare și lansare a cursurilor de FC sau a activităților antreprenoriale vor fi susținute cu echipamente și utilaje în valoare de până la 40.000 EUR.
Pentru mai multe detalii, nu ezitați să accesați ÎNDRUM ARUL DE APLICARE sau să ne contactați la numerele de telefon (022) 885 425 sau 069059309 sau să ne scrieți la adresele de e-mail, oficiu@ceda.md , nvartic@ceda.md .