Tineri și tinere abilitați să participe în procesul de luare a deciziilor în instituția lor de învățământ.

Tineri și tinere abilitați să participe în procesul de luare a deciziilor în instituția lor de învățământ.

”Amplifică-ți vocea și participă la luarea deciziilor”– cu acest îndemn 20 de elevi alături de profesorii lor au participat la o școală de vară în perioada 12-14 mai 2023, care a avut drept scop abilitarea lor în implicarea proceselor de dezvoltare a instituției lor.

”Dezvoltarea abilităților și cunoștințelor necesare în procesele de luare a deciziilor din cadrul instituțiilor de învățământ, în special în activitățile antreprenoriale, sunt un factor motivațional important pentru a-i încuraja pe elevi să își amplifica vocea și să se implice” a menționat Olga Șuleanschi, directorul de Programe CEDA.

Pe parcursul a trei zile de instruire, participanții și participantele la școala de vară au conceput un plan de acțiuni pentru a fi implementat în cadrul instituțiilor, în special în activitățile antreprenoriale. Tinerii și profesorii lor analizat provocările și au setat mecanisme de control care să îi ajute să fie activi, iar vocea lor să fie auzită.

Activitățile fac parte din Proiectul CREATIVO, implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), cu suportul financiar al Fundației Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).