Întâlnirea la Centrul de Ghidare în Carieră cu Excelența Sa, Christine Freilinger – Ambasador al Austriei în Republica Moldova

Întâlnirea la Centrul de Ghidare în Carieră cu Excelența Sa, Christine Freilinger – Ambasador al Austriei în Republica Moldova

Astazi, 18 iulie 2018, echipa CEDA a participat la întâlnirea cu Excelența Sa,
Christine Freilinger – Ambasador Extraordinar şi Plenipotențial al Austriei în Republica Moldova
La eveniment au fost prezenți:

Doamna Sofia Şuleanschi – director executiv CEDA

Doamna Raisa Dogaru – director ANOFM

Domnul Alexander Karner – Șeful Biroului Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA)

Doamna Lina Acălugăriței – Manager Programe ADA

Domnul Gero Stuller – Ataşatul Ambasadei Austriei la Chişinău

Coordonatorii proiectului Girls Go IT

Echipa proiectului REVOCC II

Consilierii Școlii de Vară pentru Tinere Lidere

Participantele Școlii de Vară Girls Go IT

 

Evenimentul a avut loc la Centrul de Ghidare în Carieră (CGC) unde s-a discutat despre serviciile oferite de acesta și importanța centrelor în dezvoltarea serviciilor de ghidare în carieră din țară. La fel, s-a discutat despre succesele Școlii de Vară ”Summer School of Leadership” (SSL) organizate în cadrul proiectului REVOCC II. A fost evidențiată eficacitatea acestui instrument și rolul lui în dezvoltarea abilităților de lider, inclusiv în domeniul orientării profesionale și proiectării carierei dar și în promovarea antreprenoriatului ca opțiune de carieră. Excelența Sa a înmânat certificate de apreciere consilierilor școlii de vară pentru munca, dedicația și contribuția lor la rezultatele frumoase ale SSL 2018.
La fel au fost înmânate diplome de merit participantelor Școlii de Vară Girls Go IT, pentru rezultatele excelente ale grupurilor de lucru din cadrul acestei școli, iar Doamna Mihaela Iurașco, coordonatoarea proiectului, a vorbit despre importanța abilitării tinerelor, îndeosebi în sectorul IT și perspectivele care se deschid pentru aceste tinere fete prin intermediul proiectului. Participantele și-au exprimat mulțumirile și entuziasmul pentru tot ce le-a oferit Girls Go IT.
Tinerii prezenți la eveniment au făcut testarea vocațională prin intermediul platformei Cognitrom Career Planner, cu îndrumarea Iuliei Nicorici, specialist principal în cadrul AOFM și CGC. Cei ce au trecut testarea au primit rezultatele acesteia tipărite sau în format electronic transmise pe poșta electronică.