Activitatea de follow-up din cadrul programului de „Formare continuă a formatorilor”

Activitatea de follow-up din cadrul programului de „Formare continuă a formatorilor”

Ieri, 14 septembrie, 2022 a avut loc activitatea de follow-up din cadrul programului de „Formare continuă a formatorilor” cu 15 cadre didactice din IÎPT implicate în cadrul proiectului CREATIVO, care și-au propus să presteze cursuri de formare continuă ajustate la necesitățile sectorului privat, din:

– Centrul de Excelență în Transporturi din Chișinău
– Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău
– Colegiul Tehnic Agricol din Svetlîi
– Colegiul Agroindustrial din Ungheni
– Școala Profesională nr. 9 din Chișinău.

Cadrele didactice au prezentat tema pentru acasă utilizând cunoștințele și instrumentele oferite în cadrul instruirii, instrumente necesare atât pentru cursurile de scurtă durată elaborate în proiectul CREATIVO, dar și în cadrul formării profesionale inițiale. Activitatea s-a încheiat cu un test, susținut cu brio de cei 15 participanți la instruire.

Reamintim că în perioada 28 iunie-11 iulie, 2022, Centrul Educațional ProDidactica a oferit instruirea în cadrul programului “Formarea continuă a formatorilor” la care au participat un grup de profesori din învățământul profesional tehnic, fiind ghidați de formatorii Angela Tomița, Valeriu Gorincioi și Sergiu Coceaș. În cadrul programului, profesorii au studiat diverse tehnici de predare astfel pregătindu-se să devină specialiști în educația adulților și în mentorat.

Activitatea dată este desfășurată în cadrul proiectului ”Creăm valoare pentru alții: instituțiile ÎPT dezvoltă competențe profesionale relevante ”(CREATIVO), implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), cu suportul financiar al Fundația LED Moldova (LED) și Swiss Cooperation in Moldova (SDC).