Activității Antreprenoriale la Școala Auto nr. 9 din municipiul Chișinău

Activității Antreprenoriale la Școala Auto nr. 9 din municipiul Chișinău

40 de femei și bărbați, tineri și tinere au parcurs un drum cu prioritate pentru carieră în cadrul evenimentului de lansare a Activității Antreprenoriale Școala Auto nr 9 realizat în cadrul proiectului CREATIVO.

Participanții și participantele au jucat un quest interactiv despre reguli de circulație împletit cu reguli de avansare în carieră. Timp de aproape 60 de eminute, participanții au explorat și rezolvat sarcini și puzzle-uri legate de semnele de circulație. Scopul jocului a fost de a sublinia abordarea responsabilă și atentă necesară în dezvoltarea unei cariere.

Cu ajutorul CREATIVO am reușit să construim diferite conexiuni între școlile profesionale din Republica Moldova și piața muncii. Tinerii specialiști au acum mai multe oportunități să își găsească un loc de muncă în baza cunoștințelor adaptate la cerințele pieței, iar instituțiile de învățământ au posibilitatea de a genera venituri suplimentare pentru a se dezvolta”, a spus Olga Șuleanschi, directoare de programe a Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).

Școala Profesională nr. 9 din municipiul Chișinău a deschis o altfel de școală auto.

Formabilii vor obține permis de conducere de categoria „B” și competențe pentru oferte atractive pe piața muncii. Totodată, școala propune întreprinderilor servicii de instruire a angajaților pentru lărgirea abilităților de muncă ale acestora și sporirea productivității.