Echipa Proiectului CREATIVO a organizat două mese rotunde cu scopul de a identifica necesitățile reale de formare continuă ale mediului privat de afaceri

Echipa Proiectului CREATIVO a organizat două mese rotunde cu scopul de a identifica necesitățile reale de formare continuă ale mediului privat de afaceri

Pe 23 decembrie 2021 echipa Proiectului CREATIVO a organizat două mese rotunde cu scopul de a identifica necesitățile reale de formare continuă ale mediului privat de afaceri.

Prima masa rotundă a vizat sectorul HORECA. Reprezentanții Școlii Profesionale nr 2 și-au expus deschiderea pentru elaborarea cursurilor de formare continuă, croite strict pe necesitățile sectorului privat. Reprezentanții HORECA au reiterat necesitatea stringentă de cursuri de scurtă durată.

A doua masa rotundă s-a desfășurat cu reprezentanții sectorului agricol. Membrii Asociațiilor de profil au confirmat necesitatea lansării unui dialog între Colegiul Agroindustrial din Râșcani și companiile cu profil agricol pe partea de recalificări și formări profesionale. Deși instituția de ÎPT are o gamă largă de specialități, mediul privat solicită elaborarea unui curs de FC pentru contabilitate .

Ambele instituții de învățământ au primit o serie de solicitări și recomandări din partea agenților economici în vederea elaborării unui curs de formare atractiv și conform cerințelor sectorului privat.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului ”Creăm valoare pentru alții: instituțiile ÎPT dezvoltă competențe profesionale relevante” (CREATIVO), implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), cu suportul financiar al Fundației “Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED) și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC)