Curs: „Dezvoltarea Abilităţilor Antreprenoriale Pentru Iniţierea Afacerii Proprii”

Curs: „Dezvoltarea Abilităţilor Antreprenoriale Pentru Iniţierea Afacerii Proprii”

Duminică, 14 februarie 2016 s-a încheiat cu succes Cursul „Dezvoltarea abilitaților antreprenoriale pentru inițierea afacerii proprii”. Cursul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Activitatea de Instruire în Domeniul Antreprenoriatului şi Angajării în Câmpul Muncii” (MEEETA III), susținut de fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).

 

Scopul instruirii de o săptămâna a fost de a spori şi dezvolta abilitățile antreprenoriale în rândul absolvenților școlilor profesionale şi de meserii, oferindu-le tot sprijinul şi suportul informațional de care aceștia au nevoie pentru a-și iniția propria afacere.

 

Cursul s-a desfășurat în perioada 08-14 februarie 2016, în Chișinău, adunând tineri cu inițiativă din toată țara. Doar într-o săptămână de lucru, au reușit să-și definitiveze propria idee de afacere, analizându-i toate punctele tari şi slabe, studiind următoarele module:

 

Dezvoltarea ideii de afaceri.

Marketing si cercetarea pieței.

Planificarea afacerii.

Management.

Aspecte legale.

Management financiar.

 

Agenda se axează. Curs de Antreprenoriat 2016

 

La sfârșitul instruirii tinerii au prezentat ideile lor de afaceri, care au fost diverse, curajoase și unele din ele cu o notă de inovație: producerea tuburilor de beton, covrigărie, service auto, creșterea iepurilor, apicultură, creșterea bovinelor, montarea panourilor fotovoltaice, organizarea petrecerilor pentru copii, servicii de tinichigerie, frizerie, servicii de manichiură şi creșterea unghiilor, producerea generatoarelor eoliene, creșterea cartofilor.

 

Timp de o săptămâna cursanții care sunt dispuși să facă primii lor pași în inițierea afacerii proprii beneficiază de consultații individuale după care au oportunitatea să aplice la programul de granturi din cadrul proiectului MEEETA III.

 

Trainer: Cezara Fetescu