Colegiul Tehnic Agricol din Svetlîi a lansat cursul de formare continuă ”Creșterea legumelor in teren protejat”

Colegiul Tehnic Agricol din Svetlîi a lansat cursul de formare continuă ”Creșterea legumelor in teren protejat”

Colegiul Tehnic Agricol din Svetlîi a lansat cursul de formare continuă ”Creșterea legumelor in teren protejat”. Mai mult decât un curs, instruirea este și o activitate antreprenorială care va genera venituri și va oferi cursanților competențe solicitate pe piața muncii.

Svetlana Marcenco este una dintre beneficiarii modulului de instruire dezvoltat de Colegiul Tehnic Agricol din Svetlîi. Interesată de domeniul agriculturii moderne, Svetlana a încercat să crească legume în teren protejat acasă, la ea în grădină. A simțit însă că are nevoie de o bază de cunoștințe mai aprofundate în domeniu, de asta, atunci când Colegiul din Svetlii a deschis ușa pentru prima promoție de studenți, Tatiana nu a stat mult pe gânduri.

Acum ea știe cum să obțină o recoltă mai bună pentru o afacere de succes: „La orele din cadrul cursului am învățat că succesul depinde nu doar de muncă, dar și de iluminare, încălzire și ventilare. Este vorba de un complex întreg de factori care transformă sera într-un spațiu inteligent unde crește nu doar o recoltă bogată, dar și o afacere durabilă”.

Zece instituții de învățământ profesional-tehnic din Republica Moldova vor desfășura activități antreprenoriale pentru a genera venituri și a-și adapta oferta de instruire conform cererii de pe piața forței de muncă din țară.

Activitățile fac parte din Proiectul CREATIVO, implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), cu suportul financiar al Fundației Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Tags: