Lansarea cursului la Colegiul din Svetlîi

Lansarea cursului la Colegiul din Svetlîi

Proiectul CREATIVO își propune să consolideze parteneriatele dintre instituțiile de învățământ profesional-tehnic și sectorul privat, astfel încât acestea să poată proiecta, pilota și livra cursuri de formare continuă (formale și non-formale), în baza cererilor din sectorul privat.

Lansarea cursului la Colegiul din Svetlîi este unul din alte 10 activități și intervenții care le desfășoară CEDA în prestarea serviciilor de formare pentru angajatori și inițierea unor activități economice/antreprenoriale pentru a forma elevilor competențe relevante pentru piața muncii.

Magdalena Rusnac-Frăsîneanu, consultant principal Direcția învățământ profesional tehnic, Ministerul Educației și Cercetării
„Formarea continuă a adulților este o oportunitate pentru fiecare cetățean care vrea să obțină cunoștințe într-o perioadă scurtă de timp într-un anumit domeniu. Totodată această formă de învățământ le oferă angajatorilor posibilitatea să aibă specialiști calificați într-un timp restrâns și cu resurse minime, iar școlile pot câștiga venituri suplimentare dacă acestea au capacități și dorință pentru a se dezvolta”.

Rodica Reșitca, șefa Serviciului cercetare, educație și consultanță în agricultură, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare
„Programul de formare continuă lansat la Svetlîi este foarte binevenit pentru agricultură deoarece pentru a obține subvenții de la stat este nevoie să ai cunoștințe minime în domeniu. Statisticile arată că doar unul din trei solicitanți de subvenții au studii în agricultură, iar asta înseamnă că programul va fi foarte solicitat de cei care vor dori să-și dezvolte o afacere și să obțină subvenții de la stat”.

Proiectul va fi implementat până în noiembrie 2023 prin contribuția financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), a Fundației Liechtenstein Development Service (LED) și a Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri „CEDA”.

Tags: