Integrarea conceptului ghidare în carieră în cadrul cursului de „Educație Tehnologică”

Integrarea conceptului ghidare în carieră în cadrul cursului de „Educație Tehnologică”

Elevele din liceul „Spiru Haret” (Chișinău), ghidați de profesoara Tamara Suvorov, dezvoltă competențele de aplicare ale unor procese tehnologice, în cazul dat – specifice brodatului.

 

Fiecare din eleve are visul profesional care la prima vedere nu are mult comun cu tehnologia brodatului – medicină, actorie, jurnalistică, științe. Aplicarea creativă de către profesori a sugestiilor didactice elaborate în cadrul proiectului REVOCC oferă elevilor posibilitatea de a extinde percepția subiectului Educație Tehnologică. Ghidați de profesori ei descoperă tangențele dintre abilitățile și calitățile dezvoltate la orele de educație tehnologică și competențele specifice profesiilor de vis.

 

De exemplu, fetele clasei VI din L. T. „Spiru Haret”, au determinat, că dezvoltă creativitate, răbdare, acuratețe, abilități de lucru în echipă – calități care sunt necesare în orice profesie.

 

Pilotarea se realizează în cadrul proiectului REVOCC, implementat de Centrul pentru Educația Antreprenorială și Asistența în Afaceri (CEDA) în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova cu suportul financiar al „Agenției Austriece pentru Dezvoltare” (ADA).

 

Imaginile prezintă secvențe din lecția la educația tehnologică, clasa VI, L.T. „Spiru Haret”, desfășurată la 4 octombrie 2017 de către Tamara Suvorov.