Câștigătorii ai etapei Regionale Concursului ”Cel mai bun plan de afaceri” din municipiul Chișinău

Câștigătorii ai etapei Regionale Concursului ”Cel mai bun plan de afaceri” din municipiul Chișinău

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) anunță primii câștigătorii ai etapei regionale din cadrul Concursului ”Cel mai bun plan de afaceri”, pentru absolvenții Instituțiilor de Învățământ Profesional Tehnic din municipiul Chișinău.

Locul I: Postica Victoria și Gaina Cătălina de la Colegiul Național de Comerț , ASEM, cu ideea de afaceri ”Elaborarea, personalizarea și comercializarea meniurilor digitale cu efecte sonore pentru agenții economici din domeniul alimentației publice”, profesor – Budurin-Furculiță Cristina;

Locul I: Sava Corina de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău cu ideea de afaceri ”Genți croșetate- ChrosetStyle”, profesor-Vleju Ana.

Locul II: Bugan Nicoleta de la Colegiul Național de Comerț al ASEM cu ideea de afaceri ”Școala de modeling”, profesor- Movileanu Elena

Locul II: Para Maria de la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău cu ideea de afaceri ”Laborator de cofetărie”, profesor- Chirev Svetlana.

Locul III: Pascari Adriana de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău cu ideea de afaceri ”Floare de Lotus- salon de frumusețe”, profesor-Vleju Ana.

Locul III: Zgardan Alexandru de la Centrul de Excelență în Transporturi din Chișinău cu ideea de afaceri ”AutoExpress- transport internațional de mărfuri”, profesor- Bagrin Olesea.

Locul III: Bzovîi Ecaterina de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău cu ideea de afaceri ”Caty’s Happiness Book producerea și comercializarea cărțuliilor senzoriale”, profesor- Vleju Ana.

Cu un cuvânt de felicitare a venit dna Carolina Guitu, Consultant superior, Direcția ÎPT, MECC:

Mă bucur că și în acest an, indiferent de situația cu care ne confruntăm, elevii din sistemul de învățământ profesional tehnic au fost receptivi și au aplicat la acest concurs. ,,Cel mai bun plan de afaceri” este o primă etapă în dezvoltarea voastră ca viitori antreprenori. Să aveți curajul de a vă depăși propriile limite și sa vă atingeți obiectivele propuse. Aducem sincere mulțumiri partenerilor noștri CEDA pentru colaborarea prodigioasă și susținerea tinerilor antreprenori. Astăzi sunteți absolvenți și sper ca mâine să vă cunosc ca antreprenori de succes care vor contribui la dezvoltarea economiei țării noastre. Să câștige cel mai bun!”.

În cadrul primei etape regionale a Concursului ”Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2020, au fost prezentate 25 de planuri de afaceri, elaborate în cadrul disciplinei ”Bazele antreprenoriatului”, de către absolvenții din 12 IÎPT din municipiul Chișinău.

Membrii comisiei de evaluare care au fost alături de participanți în această zi sunt:

1. Tudor Lupașco, Director Executiv ,Organizația de Microfinanțare ”FARMCAPITAL”;

2. Tatiana Puga, Director, AO ”Asociația Femeilor de Afaceri, Bălți”;

3. Olga Șuleanschi, coordonator programe instruiri CEDA;

4. Veronica Garbuz, Expert independent;

5. Viorica Cerbusca, Fondator, Generația Business NIKA;

6. Doina Aurica, Director Executiv, Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule.

Misiunea concursului este dezvoltarea competențelor antreprenoriale şi a spiritului de iniţiativă ale elevilor din IÎPT din țară, precum și crearea, sprijinirea, consolidare şi promovarea unei culturi antreprenoriale în rândul tinerilor la nivel rural şi urban, care au ca rezultat accelerarea intrării acestora pe piaţa muncii, precum şi iniţierea afacerilor proprii.