Master-class pentru brutari la tema: ”Atelier de coacere a produselor de panificație pe bază de maia”

Master-class pentru brutari la tema: ”Atelier de coacere a produselor de panificație pe bază de maia”

În perioada 9-12 noiembrie 2020, Centrul pentru Educație Antreprenorială si Asistenţă în Afaceri (CEDA) în parteneriat cu Asociatia Femeilor de Afaceri (AFA Bălți) anunță organizarea master class-ului pentru brutari la tema: ”Atelier de coacere a produselor de panificație pe bază de maia”. Activitatea este organizată pentru absolvenții IÎPT din regiunea de nord, centru și sud a țării, elevi la specialitatea brutar. Instruirea se va desfășura on line prin intermediul platformei ZOOM.

În prima zi a master-class-ului, absolvenți ai IÎPT din regiunea de nord, centru și sud a țării, elevi la specialitatea brutar au luat cunoștință cu următoarele noțiuni:

– Aspecte generale despre MAIA.
– Proprietăți. Microbiologia.
– Metode de întreținere și de inițiere a maiei lichide
– MAIA de secară: metode de obținere, păstrare.
– MAIA din grâu: proprietăți, păstrare.
– Tipuri de făină, Pregătirea amestecurilor de făină
– Tehnici de frământare a aluatului pentru pâine.

Pe 10 noiembrie, am dezvoltat abilitățile practice de coacere a produselor de panificație pe bază de maia! După ce au făcut cunoștință cu noțiunile generale, absolvenții de la specialitatea brutar vor coace:

– Pâinea fără drojdie
– Pâinea pe vatră
– Biscuiți fără drojdie cu făină integrală.

Pe 11 noiembrie am copt pâine împreună cu brutarul Dorin Mereuță, autor a zeci de produse naturale, din făină integrală proaspăt măcinată la moară!

Elevi la specialitatea brutar au învațăt despre:
– Tipuri de pâine by Brutăria „Dorin Mereuță”
–  Pregătirea ingredientelor
–  Frământarea aluatului
–  Fermentarea pâinii
–  Coacerea pâinii
–  Termeni de păstrare

Mulțumim formatorilor Natalia Musteață și Dorin Mereuță pentru împărtășirea experienței și cunoștințelor acumulate de-a lungul anilor.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Reconceptualizarea Orientării Profesionale şi Consilierii în Carieră (REVOCC II), implementat de Centrul pentru Educaţie Antreprenorială si Asistenţă în Afaceri CEDA cu suportul financiar al Austrian Development Agency (ADA) din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC.)