Forul profesiilor / meseriilor şi târgul locurilor de muncă

Forul profesiilor / meseriilor şi târgul locurilor de muncă

În data de 28 mai 2015 a avut loc a 5-a ediție a Forului profesiilor / meseriilor şi târgului locurilor de muncă, organizat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Peste 30 de instituții de învățământ, 60 de companii şi ONG-uri și-au prezentat ofertele.

 

Evenimentul a fost organizat sub egida Ministerului Muncii, Protecției Sociale şi Familiei, Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și altele, Centrul pentru antreprenorială Educație și Asistență Afaceri (CEDA) fiind unul dintre parteneri.

 

Acțiunile au fost destinate pentru absolvenții de gimnazii, licee, instituții din învățământul profesional şi superior, șomeri, sau persoane angajate care doresc să schimbe locul de muncă. Programul Forumului a inclus prezentări de ofertă a instituțiilor de învățământ, angajatorilor, dezbateri tematice, seminarii de orientare în carieră etc.

 

CEDA a elaborat un test vocațional care a oferit participanților forului calea scurtă să-și găsească nișa profesională pe baza rezultatelor testului şi să determine aria târgului în care ar putea găsi ofertele potrivite. De asemenea au fost informați despre proiectul „Reconceptualizarea Orientării Profesionale şi Consilierii în Carieră” (REVOCC), implementat de către CEDA cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare, despre oportunitățile de voluntariat oferite de către CEDA şi oportunitățile de participare la cursuri, masterclass-uri şi accesul la programul de granturi pentru absolvenții școlilor profesionale.