CEDA anunță câștigătorii Concursului Național „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2019

CEDA anunță câștigătorii Concursului Național „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2019

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC), Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului și cu suportul financiar al Fundației „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED) a organizat la data de 7 iunie 2019 Concursul Național „Cel mai bun plan de afaceri”, elaborate în cadrul disciplinei „Bazele Antreprenoriatului”.

Premiul mare a fost câștigat de către Ceban Ecaterina, absolventă a Centrului de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie din Stăuceni, cu ideea de afaceri: „Lansarea unui post de radio „Radio Lumea Copiilor”, profesor Crăciun Alina. Câștigătoarea a primit din partea Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri un Laptop performant.

Locul I a fost câştigat de Petcova Victoria de la Școala Profesională din Căuşeni, cu ideea de afaceri: „Atelier de coasere a iei şi a cămaşei stilizate”, profesor Ciobanu Liliana. Pentru locul I, MECC a venit cu un premiu în valoare de 7000 lei.

Locul II – Vătăman Valeria de la Şcoala Profesională nr.5 din mun. Chişinău, cu ideea de afaceri: „Producerea marmeladei în asortiment”, profesor Pascaru Tatiana. Câștigătoarea a primit un premiu din partea MECC în valoare de 5000 lei.

Locul III – Boreţ Daniela de la Şcoala Profesională nr.5 din mun. Chişinău, cu ideea de afaceri: „Producerea biscuiţilor personalizaţi”, profesor Iazinschi Elena. Pentru locul III, MECC a acordat un premiu în valoare de 3000 lei.

Compania „Digital Park”, director general Aurelia Salicov a venit cu diplome şi cadouri pentru câştigătorii locurilor I, II şi III. Aceştia au primit spaţiul gratuit pe un termen de 10, 8 şi 6 ore.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a venit cu două premii speciale în voloarea de 3500 lei fiecare pentru următoarele 2 nominaţii:

1. Pentru „Actualitatea și caracterul inovativ al planului de afaceri” – Colin Cătălina de la Colegiul Agroindustrial din Râşcani cu ideea de afaceri „ Producerea şi comercializarea covrigilor”, profesor Rabadji Svetlana

2. Pentru „Promovarea culturii antreprenoriale la nivel rural şi urban” – Gherman Anastasia de la Colegiul Naţional de Comerţ ASEM cu ideea de afaceri „Servicii de turism rural şi producerea produselor din trandafir, profesor Budurin-Furculiţa Cristina.

Cu mențiuni speciale din partea AO ”Centrul pentru Educaţie Antreprenoarială şi Asistenţă în Afaceri” s-au ales următorii finaliști ai Concursului Național al PA:

1. Crîşmari Veaceslav de la Şcoala Profesională din Criuleni cu ideea de afaceri „Confecţionarea mobilierului de interior din palete”, profesor Bruma Lidia. Câştigătorul a primit cadou un smartphone performant.

2. Miler Cătălina de la Şcoala Profesională din Hânceşti cu ideea de afaceri „ Producerea şi comercializarea produselor de simigerie”, profesor Erhan Constantin. Câştigătoarea a primit cadou un smartphone performant.

3. Grumeza Vera de la Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară din Chişinău cu ideea de afaceri „ Deschiderea unui cabinet cosmetologic” profesor Chirev Svetlana. Câştigătoarea a primit cadou un smartphone performant.

4. Simpatia publicului a fost câştigată de Terzi Gheorghe de la Şcoala Profesională din Comrat cu ideea de afaceri „Creşterea şi comercializarea porumbului dulce”, profesor Telpiz Fedora. Câştigătorul a primit cadou o tabletă.

Cu mențiuni speciale din partea AO ”Educație pentru Dezvoltare” s-au ales şi alţi finaliști ai Concursului Național al PA:

1. Cel mai încrezător tânăr antreprenor” – Vrednic Vlad de la Centrul de Excelenţă în Servicii şi Prelucrarea Alimentelor din Bălți cu ideea de afaceri: „Prepararea şi comercializarea burgerilor ”, profesor Grosu Dorina.

2. „Cea mai reuşită prezentare a planului de afaceri”– Istrate Nicoleta de la Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară din Chişinău cu ideea de afaceri: „Deschiderea unei frizerii”, profesor Chirev Svetlana.

3. „Pentru curaj şi spirit antreprenorial” – Varvariuc Daria de la Centrul de Excelenţă în Servicii şi Prelucrarea Alimentelor din Bălți cu ideea de afaceri: „Conservarea florilor vii în glicerină”, profesor Stelea Larisa.

La Concursul Național al planurilor de afaceri, elaborate în cadrul disciplinei „Bazele Antreprenoriatului”, ediția 2019 au participat 16 finalişti ai etapelor regionale.