Deschiderea unui nou Centru de Ghidare în Carieră

Deschiderea unui nou Centru de Ghidare în Carieră

La data de 22 septembrie 2016, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în parteneriat cu Ministerul Educației și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri – CEDA va inaugura Centrul de Ghidare în Carieră din raionul Cahul, care va avea loc la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a raionului Cahul (or. Cahul, str. Ștefan cel mare, 15).

 

Beneficiarii Centrului vor fi elevii, tinerii și persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă în vederea explorării oportunităților pe piața forței de muncă, diversității profesiilor/meseriilor, evaluarea propriilor aptitudini și capacități profesionale, precum și ghidarea profesională în vederea integrării socio-economice de succes.

 

Evenimentul este organizat în contextul derulării activităților în cadrul proiectului „Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră” (REVOCC), finanțat de către „Agenția Austriacă pentru Dezvoltare” și implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri în parteneriat cu Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

 

La eveniment vor participa reprezentanții Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Educației, Departamentului Dezvoltare al Ministerului Federal Austriac pentru Europa, Agenției Austriece de Dezvoltare, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, instituțiilor de învățământ de diferite nivele din raionul Cahul, agenților economici, altor instituții și parteneri.

 

Menționăm, că primul Centru de Ghidare în Carieră a fost inaugurat la data de 5 aprilie curent, în mun. Chișinău, sediul Secției pentru Ocuparea Forței de Muncă sectorul Botanica. Tot în luna septembrie este preconizată și deschiderea celui de-al III-lea Centru de Ghidare în Carieră regional, în incinta Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, a raionului Soroca.

 

Acestea vor furniza gratuit servicii de orientare profesională, ghidare și proiectare a carierei în cele 3 regiuni ale țării: centru, nord și sud.

 

Invităm reprezentanții mass-media, persoanele interesate să participe la evenimentul de inaugurare a Centrului de Ghidare în Carieră din raionul Cahul, care va avea loc la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a raionului Cahul (or. Cahul, str. Ștefan cel Mare, 15), la data de 22 septembrie 2016, ora 11:00.

Tags: