Atelierul de lucru privind serviciile extrașcolare de orientare profesională şi consiliere în carieră

Atelierul de lucru privind serviciile extrașcolare de orientare profesională şi consiliere în carieră

În cadrul proiectului REVOCC, finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare şi implementat de CEDA în parteneriat cu Ministerul Educației şi ANOFM, în data de 3 noiembrie s-a desfășurat atelierul de lucru privind „Serviciile Extrașcolare de Orientare Profesională şi Consiliere în Carieră” (OPCC).

 

La atelierul de lucru au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, reprezentanți ai Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din Chişinău, Cahul şi Soroca, reprezentanta Agenției Austriece pentru Dezvoltare – dna Irina Oriol, expertul internațional – dna Liliana Luminița Anghel şi reprezentanți ai școlilor pilot.

 

La atelier a fost abordat subiectul serviciilor extrașcolare de orientare profesională şi consiliere în carieră din mai multe perspective şi rolul agenților cheie în livrarea serviciilor OPCC. Expertul internațional, dna Liliana Luminiţa Anghel a abordat subiectul prin prisma vastei sale experiențe pe care o deține în acest domeniu.

 

Atelierul a facilitat crearea conexiunii dintre reprezentanții Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din Chişinău, Cahul şi Soroca în cadrul cărora vor fi deschise viitoarele Centre OPCC şi reprezentanții școlilor pilot implicate în proiectul REVOCC.

 

Astfel, în cadrul atelierului de lucru participanții au vorbit despre experiența şi practicile actuale din cadrul instituțiilor pe care le reprezintă şi au expus ideile referitoare la oportunitățile şi modalitățile de colaborare şi consolidare a eforturilor, în vederea asigurării prestării eficiente a serviciilor de orientare profesională şi consiliere în carieră.