Noi perspective pentru AOFM din Chişinău, Cahul şi Soroca

Noi perspective pentru AOFM din Chişinău, Cahul şi Soroca

În cadrul proiectului REVOCC, finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare şi implementat de CEDA în parteneriat cu Ministerul Educației şi ANOFM, joi, 12.03.2015, s-a desfășurat Ședința cu reprezentanții ANOFM şi AOFM din mun. Chişinău, or. Cahul şi or. Soroca.

 

În cadrul acestei ședințe s-a lucrat asupra conceptului viitoarelor Centre pentru Ghidarea / Proiectarea Carierei care vor fi deschise în cadrul AOFM din aceste orașe. Reprezentanții AOFM au menționat care sunt serviciile prestate actualmente de către ei şi au reflectat asupra unor servicii noi, inclusiv cine ar fi beneficiarii, de ce sprijin material şi metodologic ar avea nevoie Centrele pentru a oferi asemenea servicii, ce resurse umane suplimentare implică aceasta, cine pot fi partenerii locali în activitatea lor.

 

Un aspect aparte care a fost pus în discuție este cel ce ține de colaborarea AOFM cu instituțiile de învățământ din regiune.

 

Dna Sofia Șuleanschi, Director Executiv CEDA, a menționat despre rolul Centrelor în corelarea sistemului educațional cu cererea de pe piața forței de muncă pentru a spori gradul de angajare şi productivitatea muncii.

 

Dna Raisa Dogaru a oferit informații despre experiență Austriei, Japoniei, Țărilor Baltice etc. în domeniul ghidării/proiectării carierei.

 

Această ședință a inițiat procesul de consolidare a colaborării dintre CEDA, reprezentanții ANOFM şi AOFM.