Curs pentru iniţierea afacerii destinat absolvenţilor Şcolilor Profesionale

Curs pentru iniţierea afacerii destinat absolvenţilor Şcolilor Profesionale

În perioada 16-21 Martie 2015 s-a desfășurat „Cursul Post VET pentru inițierea afacerii” în limba rusă, destinat absolvenților Școlilor Profesionale şi de Meserii.

 

Obiectul “Bazele Antreprenoriatului”, pe care îl urmează elevii în cadrul Școlilor Profesionale şi de Meserii, reușește să ofere cunoștințe de bază în antreprenoriat. Acesta nu le oferă tinerilor posibilitatea de a iniția deodată o afacere, tocmai de aceea ei au nevoie de un suport continuu. Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri (CEDA), în cadrul proiectului Activitatea de Instruire în Domeniul Antreprenoriatului şi Angajării în Câmpul Muncii „(MEEETA III), susținut de fundația „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED), oferă adițional posibiltatea de instruire a absolvenților ȘP, pentru a-i susține pe aceștia în lansarea propriei afaceri.

 

Cursul cu durata de 6 zile a avut loc la Chişinău şi a conținut următoarele subiecte:

 

– Determinarea viabilității ideii de afacere selectate.

– Activitatea de Marketing.

– Stabilirea prețului pentru produsul fabricat/serviciul prestat.

– Banii – componentă vitală a afacerii.

– Gestiunea financiară a afacerii.

– Gestionarea procesului de producție.

 

Pentru a fi încurajați, participanții au avut ocazia să întâlnească un tânăr antreprenor (absolvent al ȘP) şi să adreseze întrebări în domeniu. Acesta a împărtășit cu ei experiența proprie din perspectiva provocărilor şi succeselor care l-au însoțit în drumul lansării afacerii proprii.

 

Pentru dezvoltarea competențelor IT, participanții au beneficiat de o sală echipată cu calculatoare în ultima zi a cursului.

 

După curs participanții finalizează elaborarea planurilor de afacere proprii, având parte de suportul şi consultațiile trainerilor şi experților, după care urmează prezentarea planurilor pe data de 2 şi 3 Aprilie 2015. Ulterior tinerii vor avea posibilitatea să aplice la un grant pentru inițierea afacerii.

 

Opiniile participanților:

 

Un curs foarte bun şi cognitiv, care îmbogățește cunoștințele şi ajută la concentrarea asupra propriei idei de afacere.”

 

Acest curs într-adevăr învăță cum să începi un mic business şi să nu dai greș.”

 

Trainerii sunt foarte plăcuți, ne oferă cunoștințele necesare.”

 

Un curs foarte util, am avut posibilitatea să adresez întrebări experților.”

 

Totul a fost minunat. Încântată de trainer.”

 

Un curs foarte util cu nenumărate beneficii.”

 

Mie totul mi-a plăcut foarte mult, am primit foarte multă informație.”

 

Trainer: Tatiana Batuschina.

Agenda (disponibilă în limba rusă) se anexează.