Seminar pe domeniul generării veniturilor în Școli Profesionale şi Colegii

Seminar pe domeniul generării veniturilor în Școli Profesionale şi Colegii

În cadrul proiectului MEEETA III, echipa CEDA în parteneriat cu organizația KulturKontakt Austria, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare dezvoltă o nouă componentă în învățământul secundar profesional, şi anume generarea veniturilor pentru îmbunătățirea instruirii practice.

 

În perioada 12-13 septembrie a fost organizat un seminar în cadrul căruia Școlile Profesionale şi Colegiile implicate în proiect au prezentat ideea lor de afacere pentru generarea veniturilor în cadrul instituției şi primele prototipuri ale produselor. De asemenea pentru a realiza un schimb de experiență şi a lărgi orizonturile de generare a veniturilor, expertul Martin Rogenhofer de la Colegiul şi Centrul de Cercetare Francisco Josephinum (Austria), a împărtășit cu participanții experienta instituției pe care o reprezintă în acest domeniu. Participanții au primit sugestii pentru perfecționarea planurilor şi au stabilit pașii ce urmează a fi parcurși până la sfârșitul anului școlar alături de expertul Nicolae Creţu.

 

În etapele ce urmează, școlile profesionale şi colegiile vor îmbunătăți ideea şi vor veni cu un plan de afacere care le va permite să îşi înceapă activitățile de generare a veniturilor, în care în mod nemijlocit vor fi implicați şi elevii instituțiilor.

 

Proiectul pilot include următoarele instituții:

 

– ŞP nr. 4, Chişinău.

– ŞP nr. 2, mun. Bălţi.

– ŞP nr. 3, mun. Bălţi.

– ŞP nr. 1, Cahul.

– ŞP Nisporeni.

– Colegiul Agroindustrial din Rîşcani.

– Colegiul de Zootehnie şi Medicină Veterinară din Brătuşeni.