Trei Centre pentru ghidarea / proiectarea carierei vor fi deschise în curînd în cadrul proiectului REVOCC la Cahul, Soroca şi Chişinău

Trei Centre pentru ghidarea / proiectarea carierei vor fi deschise în curînd în cadrul proiectului REVOCC la Cahul, Soroca şi Chişinău

În cadrul proiectului REVOCC, finanțat de către Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare şi implementat de CEDA în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi ANOFM, vor fi deschise 3 Centre pentru ghidarea / proiectarea carierei. Centrele vor fi parte a birourilor ANOFM existente şi vor presta servicii de ghidare/proiectare a carierei. Acestea îşi vor menține funcțiile lor de a furniza servicii OPCC adulților, dar în același timp vor fi inițiate acțiuni pentru legalizarea, instituționalizarea şi dezvoltarea în continuare a capacității de a furniza servicii şi elevilor din regiune, apropiind școala de piața muncii şi fiind deschise pentru ambele categorii de clienți.

 

În acest context echipa de la CEDA a planificat şi a realizat 2 vizite de documentare în viitoarele centre.

 

– Miercuri, 21 ianuarie 2015 a fost vizitat Centrul de la Botanica, municipiul Chişinău de către dna Sofia Șuleanschi şi dna Lia Sclifos de la CEDA, dna Raisa Dogaru de la ANOFM. Centrul a fost reprezentat de către dna Ala Gheţiu de la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă din sectorul Botanica.

– Joi, 22 ianuarie 2015 a fost vizitat Centrul de la Cahul de către dna Lia Sclifos de la CEDA, dna Raisa Dogaru şi dna Valentina Lungu de la ANOFM. Centrul de la Cahul a fost reprezentat de către dna Ludmila Demineţ, director AOFM.

În cadrul vizitelor au fost puse în discuție perspectivele Centrelor pentru ghidarea/proiectarea carierei, contribuția ANOFM în deschiderea lor, serviciile care vor fi prestate şi cerințele față de spațiul ales, pentru a crea acces tuturor beneficiarilor.