Internship pentru frizeri – elevii / absolvenții Școlilor Profesionale

Internship pentru frizeri – elevii / absolvenții Școlilor Profesionale

22 de tinere – eleve a școlilor profesionale din mun. Bălţi și or. Soroca care învăță frumoasa meserie de frizer au beneficiat de un internship de 10 zile, desfășurat la Chișinău în perioada 01-12 februarie 2016.

 

Scopul Internship-ului a fost dezvoltarea abilităților practice a participanților și anume:

 

– Studierea stilurilor și a tehnicilor moderne noi în arta coafatului;

– Crearea coafurilor de seară, cât și a celor pentru ocazii speciale;

– Perfecționarea și îmbunătățirea calității deservirii clienților, dezvoltarea abilităților de comunicare (capacitatea de a selecta corect serviciul și cultura comunicării cu clientul).

 

Internship-ul a fost desfășurat în două etape. Prima etapă de 5 zile avut loc în perioada 01-05 februarie în care participantele au fost familiarizate cu stilurile moderne și clasice, cât și cu detaliile unei coafuri de seară. Toate cunoștințele primite au fost aplicate în practică pe capuri de manechin. Pe perioada acestor zile participantele au îmbunătățit abilitățile și deprinderile în arta coafurilor de seară. Ele vor fi capabili să aleagă coafura, luând în considerație particularitățile individuale ale clientului.

 

Zece participante, selectate au fost promovate la următoarea etapă a internship-ului. În următoarele 5 zile acestea au executat noi coafuri de seară și au aflat mai multe „secrete” ale profesiei.

 

O oportunitate unică au avut participantele, sa fie inițiate în mediul autentic de lucru în timpul vizitelor la 6 saloane de frumusețe din capitală, unde au fost familiarizate cu organizarea activității saloanelor, cu serviciile, echipamentul tehnic, instrumentele și produsele cosmetice, cultura de deservire și normele sanitare. Aceste vizitele vor permite formarea unei viziuni mai detaliate despre locul de muncă al unui stilist și perspectivele de dezvoltare profesională.

 

Internship-ul a fost organizat cu suportul financiar al fundației „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED) în cadrul proiectului Activitatea de Instruire în Domeniul Antreprenoriatului și Angajării în Câmpul MunciiȚ (MEEETA III).