Forumul Tinerilor Antreprenori

Forumul Tinerilor Antreprenori

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri – CEDA, în colaborare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova Vă invită joi și vineri, 8-9 decembrie la Forumul Tinerilor Antreprenori, care va avea loc la Palatul Republicii (et II), str. M. Cibotari, 16.

 

Evenimentul este organizat cu scopul de a promova practicile tinerilor antreprenori din localitățile țării, ca opțiune de carieră. În cadrul evenimentului, tinerii antreprenori, care au fost susținuți în cadrul proiectului MEEETA, vor face prezentări ale afacerilor lor și vor împărtăși experiența lor de inițiere și dezvoltare a afacerilor.

 

Participanții la sesiunile forumului vor discuta despre micro întreprinderi, rolul programelor de inițiere și dezvoltare a afacerilor proprii, vor pune în discuții oportunitățile oferite elevilor instituțiilor de învățământ profesional tehnic prin introducerea „Bazelor antreprenoriatului” ca și obiect de studiu.

 

La eveniment vor participa tinerii antreprenori – beneficiari ai proiectului MEEETA, reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Educației, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Tineretului și Sportului, organizații internaționale și donatori, ONG-uri locale și naționale, profesorii care predau Bazele Antreprenoriatului, experți, formatori.

 

În cadrul forumului vor avea loc 3 sesiuni plenare:

 

– Vizionarea documentarului ”Tinerii în acțiune” partea a II.

– Educația antreprenorială cu caracter aplicativ. Importanța programelor de instruire în inițierea și dezvoltarea afacerilor proprii.

– Educația antreprenorială în instituțiile de învățământ profesional tehnic – o sursă de inspirație pentru tinerii care intenționează să inițieze o afacere proprie.

 

CEDA în parteneriat cu Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) și Ministerul Educației(ME) implementează proiectul „Activitatea de Instruire în Domeniul Antreprenoriatului şi Angajării în Câmpul Muncii în Moldova” (MEEETA III). Proiectul promovează abilitarea economică a tinerilor prin facilitarea dezvoltării abilităților de lucru și de generare de venituri, cu accent special pe spiritul antreprenorial.

 

Scopul MEEETA III este de a oferi posibilități de angajare și inițiere a unei afaceri în rândurile absolvenților ŞР.

 

Agenda o găsiți aici: Agenda Finală