Granturi acordate tinerilor absolvenţi ai Şcolilor Profesionale

Granturi acordate tinerilor absolvenţi ai Şcolilor Profesionale

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), în cadrul proiectului „Activitatea de Instruire în Domeniul Antreprenoriatului şi Angajării în Câmpul Muncii” (MEEETA III), finanțat de fundația „Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED), oferă pentru tinerii absolvenți ai școlilor profesionale granturi în formă de echipament pentru a iniția o afacere sau a extinde una deja existentă.

 

În perioada mai – august 2015, în urma absolvirii instruirii „Dezvoltarea abilitaților antreprenoriale pentru inițierea afacerii proprii”, 12 tineri absolvenți ai școlilor profesionale au depus cereri pentru procurarea echipamentului necesar susținerii afacerilor proprii. Cererile şi dosarele aplicanților au fost analizate în cadrul ședințelor Comitetului de Granturi.

 

Domeniile de afaceri în care intenționează să activeze aplicanții sunt diverse: confecționarea articolelor din lemn, servicii de frizerie, prestarea serviciilor de reparație, creșterea prepelițelor – comercializarea de carne şi ouă, atelier de croitorie, creșterea ovinelor, creșterea iepurilor, apicultură, dezvoltarea timpurie a copiilor, agricultură.

 

Au fost susținute 6 idei de afaceri, prin acordarea granturilor pentru echipamentul necesar, în sumă totală de 118 025 MDL. Granturile vor fi oferite în cadrul proiectului MEEETA III, susținut de fundația „Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED).